Česká zelenina na výstavách – Flora Olomouc, letní etapa

Česká zelenina na výstavách – Flora Olomouc, letní etapa

Zelinářská unie Čech a Moravy z. s. představuje Rok ovoce a zeleniny i účastí na výstavách. První z nich je letní etapa olomoucké Flory. Svou účastí připomeneme důležitost čerstvé, lokální zeleniny v jídelníčku, představíme ZUČM jako profesní svaz českých a moravských pěstitelů zeleniny a i „zelinařinu“ jako obor, který je perspektivní, moderní a důležitou součástí českého zemědělství.

Ve čtvrtek 19. 8. se otevřela letní etapa olomoucké Flory za účasti Zelinářské unie Čech a Moravy z. s. - ZUČM.

„Letní Flory se účastníme poprvé. Letošní rok vyhlásila OSN Rokem ovoce a zeleniny. Chceme tuto příležitost využít a návštěvníkům výstavy ukázat, proč k české zelenině neodmyslitelně patří pojmy zdravá, regionální, nebo také zelenina s rodokmenem“ uvádí předseda ZUČM Petr Hanka.

ZUČM se bude na olomouckém výstavišti prezentovat na galerii pavilonu A ve společném stánku s Ovocnářskou unií Moravy a Slezska. Ovoce a zelenina patří nerozlučně ke zdravému životnímu stylu a přímé setkání s návštěvníkem – spotřebitelem je pro ZUČM vzácnou příležitostí ukázat české zelinářství v dobrém světle. Stánek ZUČM a OUMS nabídne jistě zajímavý vhled do tohoto barvitého a chutného segmentu zemědělství.

Letní etapa Flory je první z letošních čtyř plánovaných výstav. Další v pořadí bude Země živitelka, dále Zahrada Čech a do Olomouce se Zelinářská unie vrátí ke spolupořádání již 26. ročníku podzimní Flory HORTIKOMPLEXU. „Těší nás, že naše účast na výstavách je vnímána ze strany návštěvníků velmi pozitivně. Je to pro nás jedinečná příležitost přiblížit našim zákazníkům příběh české zeleniny a představit její pěstitele,“ dodává předseda Petr Hanka.

Zdroj informací

Zelinářská unie Čech a Moravy z.s. a NejBusiness.cz

Datum

20. srpna 2021

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Doporučujeme



Facebook

Page generated in 1.3412 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál