Kaufland zavádí do prodeje antigenní samotesty, 150 tisíc jich pořídil i pro zaměstnance

Kaufland zavádí do prodeje antigenní samotesty, 150 tisíc jich pořídil i pro zaměstnance

Obchodní řetězec Kaufland se od počátku pandemie snaží zajistit maximální bezpečí pro zákazníky i zaměstnance. Pro své zaměstnance nyní opatřil 150 tisíc antigenních testů. Ti se tak od pondělí 8. března budou moci nechat zdarma otestovat přímo na svém pracovišti.

„Na všech našich prodejnách a na centrále jsme připravili testovací místnosti. V logistice a masozávodě bude testování probíhat v testovacím kontejneru přes externího poskytovatele. Samotný proces testování je také již definován,“ přiblížila Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland.

Kromě 150 000 antigenních testů Kaufland pro zaměstnance nakoupil také více než 2 miliony kusů roušek a respirátorů. Krom testovacích místností pro své zaměstnance zřídil také horkou linku, na níž se mohou v případě dotazů k testování obrátit. Zaměstnancům nabídne i poradenství pomocí krizového interventa. Aby maximálně omezil kontakty, doporučil pro pozice, které to umožňují, práci prostřednictvím home office.

Obchodní řetězec plánuje uvést do prodeje antigenní testy na covid-19. V nejbližších dnech bude v jeho prodejnách možné zakoupit antigenní testy s odběrem z nosu, ve druhé polovině března přidá do nabídky druhou variantu testu, která vir dokáže detekovat ze slin. Prodeje obou modelů rychlotestů na český trh povolilo ministerstvo zdravotnictví.

První typ antigenního testu (Flowflex SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test) funguje na principu odebírání vzorků při výtěru z přední části nosu. Výsledky se posuzují vizuálně po 15 až 30 minutách. Podle klinických testů odhalí přítomnost viru s přesností 98,8 procenta.

Druhý produkt (NEWGENE Novel Coronavirus Detection Test Kit) dovede zjistit přítomnost covid-19 ze slin. Vyhodnocení je možné do 15 minut. Klinické srovnání u tohoto testu vykázalo přesnost 95,8 procenta.

Kaufland má i stálou nabídku respirátorů FFP2 (výběr z několika druhů balení) a také dostatek jednorázových hygienických třívrstvých roušek. „Roušky i respirátory jsou součástí stálého sortimentu a nabízíme je zákazníkům za nejnižší možnou cenu. Roušky prodáváme ve velikostech pro dospělé i pro děti,“ doplnila Renata Maierl.

Kaufland

Kaufland Česká republika v.o.s. je součástí německé obchodní skupiny Schwarz. Na český trh vstoupil v roce 1998 a v současné době zde provozuje 135 prodejen, dvě logistická centra a vlastní masozávod. V České republice zaměstnává více než 23 500 lidí. Kaufland působí kromě Česka v dalších sedmi zemích světa: v Německu, na Slovensku, v Polsku, Chorvatsku, Rumunsku, Bulharsku a Moldávii. Celkem provozuje více než 1 300 prodejen, masozávody a logistická či distribuční centra. Zaměstnává více než 150 tisíc lidí.

Zdroj informací

Kaufland Česká republika v.o.s. a NejBusiness.cz

Datum

8. března 2021

Fotogalerie

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Doporučujeme



Facebook

Page generated in 1.3236 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál