V autobusech v Královéhradeckém kraji se výrazně zvýší komfort

V autobusech v Královéhradeckém kraji se výrazně zvýší komfort

První úspěšný týden provozu má za sebou nový autobusový přepravce v Královéhradeckém kraji, společnost BusLine KHK s.r.o. Celkem zajišťuje 815 spojů na 73 linkách kolem Hradce Králové, Dvora Králové nad Labem a Jičína, a to včetně sezonních cyklobusů do Krkonoš či Českého ráje. Cestující v nových autobusech ocení zejména klimatizaci či wifi a ti starší pak zařazení nízkopodlažních autobusů a obrazové i hlasové informace o zastávkách.

Intuitivní odbavovací systém od českého výrobce

BusLine nasadil nový odbavovací systém společnosti RTMBus, na jehož vývoji se aktivně podílel. Odbavování je výrazně intuitivnější, zaplatit lze samozřejmě hotově, bankovní platební kartou nebo kartou Iredo. „Zahájením provozu naše práce zdaleka nekončí. Celý systém průběžně zdokonalujeme, aby byl co nejpříjemnější a nejpřínosnější pro řidiče, cestující, společnost BusLine i Královéhradecký kraj. Sběr a odesílání informací o počtu cestujících nebo dohled nad dodržováním jízdního řádu, to je jen nezbytné minimum,“ říká Jan Punčochář, šéf společnosti RTMBus a dodává: „Zakládáme si hlavně na snadném a intuitivním ovládání, řidič má vše přehledně po ruce. To má samozřejmě velký význam i pro cestující, kteří nemusí čekat, než řidič něco najde. Naše odbavovací zařízení je navíc mimořádně výkonné, po startu je připraveno během několika desítek vteřin, což je proti dříve používaným zařízením výrazná změna k lepšímu.“

Odbavovací systém libereckého výrobce byl po celou dobu vývoje průběžně konzultován jak s dopravními odborníky, tak především s koncovými uživateli – řidiči. Velkou roli při přípravě nových odbavovacích jednotek sehrál i integrátor východočeské dopravy OREDO s.r.o. Původní český systém RTMBus obstál v náročném procesu certifikace a znamená zásadní posun v komfortu pro řidiče i cestující.

Sehraný tým zárukou hladkého provozu

„Rozjezd nových linek v regionech je vždycky extrémně stresová záležitost, ale v BusLine už máme sehraný tým špičkových expertů, který na zakázce několik měsíců pracoval. Všichni zaměstnanci včetně řidičů byli včas připraveni a proškoleni, zaučili se i s novými odbavovacími jednotkami RTMBus“, komentuje rozjezd v nových oblastech Královéhradeckého kraje Jakub Vyskočil, šéf skupiny BusLine. „Nová zakázka je vždy zatěžkávací zkouškou. Za naši společnost mohu vyjádřit maximální respekt k precizně připravenému výběrovému řízení ze strany odboru dopravy Královéhradeckého kraje. Promyšlený systém tzv. kontrolních dnů velmi přispěl k bezproblémovému rozjezdu, který proběhl na jedničku a za to bych rád poděkoval všem. Když pomyslím, že všichni teď řeší především složitou situaci spojenou s nákazou Covid-19, je obdivuhodné, že vše proběhlo tak hladce a za to všem ještě jednou děkuji “ uzavírá Vyskočil.

BusLine

Skupina BusLine patří do první pětky společností zajišťujících městskou hromadnou dopravu či příměstskou autobusovou dopravu v ČR. Původně působila v Libereckém kraji, v minulých letech však rozšířila svou působnost na celé území České republiky, od letošního března obsluhuje tři oblasti Královéhradeckého kraje s ročním objemem dopravy 6 milionů kilometrů a uspěla i v desetiletých tendrech v krajích Pardubickém a Jihočeském.

Skupina BusLine zaměstnává k datu poslední konsolidované uzávěrky 781 zaměstnanců a na jejích linkách po celé České republice jezdí na pět set autobusů.

Zdroj informací

BusLine, a.s. a NejBusiness.cz

Datum

16. března 2021

Fotogalerie

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Doporučujeme



Facebook

Page generated in 1.7086 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál