Slavia pojišťovna: Povinná karanténa za hranicemi – kdo pokryje náklady navíc?

Slavia pojišťovna: Povinná karanténa za hranicemi – kdo pokryje náklady navíc?

Pandemie Covid-19 dramaticky změnila nejen pravidla pro překročení hranic, ale samozřejmě také potřeby klientů, kteří uzavírají cestovní pojištění. Jeden z nejčastějších problému, se kterým se můžeme při cestování aktuálně setkat, je prodloužení pobytu z důvodu povinné karantény. Kryjí nám náklady, které vynaložíme v rámci času stráveného v zahraničí navíc, pojišťovny?

Pokud se nám pobyt za hranicemi prodlouží z důvodu nařízené karantény, je nutné neprodleně kontaktovat svou pojišťovnu či asistenční službu, kterou poskytuje. Základní náklady na ubytování a stravu by měly být hrazeny místními orgány, jimiž byla karanténa nařízena. „Navíc ale v případě, že má klient uzavřené připojištění Covid-19 u Slavia pojišťovny, hradíme my jako pojišťovna náklady nad rámec povinné karantény, přičemž limity na stravu jsou nastavené na deset tisíc korun a na dopravu stejně tak,“ uvádí Ladislav Bělina, produktový ředitel Slavia pojišťovny. Jedná se také o situace, kdy jsou např. naše COVID testy po celou dobu negativní, takže jsme zcela zdrávi. Musíme však setrvat v daném ubytovacím zařízení či například na výletní lodi kvůli nařízené karanténě pro všechny bez výjimek.

Výše pojistného krytí by pak měla být stanovena zejména na základě dvou rovin, a to destinace a individuálních potřeb. Jednoduše lze říci, že pokud mám nějaký zdravotní problém nebo jen potřebuji mít větší jistotu, nastavím si jednoduše vyšší krytí. „U nás například veškeré smlouvy sjednáváme naprosto na míru osobním požadavkům, a navíc kryjeme náklady spojené s léčbou onemocnění COVID-19 až do plného limitu sjednaných léčebných výloh, což je naprosto ojedinělé,“ doplňuje Ladislav Bělina.

Slavia pojišťovna a.s.

Slavia pojišťovna, člen skupiny SPGROUP a.s. a expert na neživotní pojištění, staví na dlouholetých zkušenostech z pojišťovnictví, které sahají až do dob rakousko-uherské monarchie, do roku 1868. Je jedinou ryze českou pojišťovnou s tradicí na našem trhu již více než 150 let. Dnes patří mezi Top10 pojišťoven v České republice a patří mezi lídry v oblasti pojištění cizinců. Dlouhodobě se zaměřuje na zodpovědné řidiče, kterým v rámci autopojištění dokáže nabídnout zajímavé podmínky. Své služby poskytuje fyzickým osobám, živnostníkům, malým a středně velkým firmám, velkým korporacím či obcím a městům. Služby poskytuje i personálním agenturám a cestovním kancelářím. Prostřednictvím 17 poboček a více než stovky kontaktní míst obsluhuje více než 250 000 aktivních klientů. Ti mohou pojištění sjednávat, hlásit pojistné události či poskytovat fotodokumentaci k těmto pojistným událostem i plně online, přes webové stránky či on-line aplikace Slavia pojišťovny.

Zdroj informací

Slavia pojišťovna a.s. a NejBusiness.cz

Datum

5. července 2021

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Doporučujeme



Facebook

Page generated in 1.3402 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál