Klienti Spořitelny rekordně investují, roste objem jednorázových i pravidelných investic

Klienti Spořitelny rekordně investují, roste objem jednorázových i pravidelných investic

Vzhledem k rostoucí inflaci a nízkým úrokovým sazbám na spořicích produktech se klienti České spořitelny stále více zajímají o možnosti, jak své peníze jednak ochránit před inflací a také co nejlépe a efektivně je zhodnotit.  Výraznému růstu zájmu o investování rovněž přispělo zrušení superhrubé mzdy a omezování spotřeby v důsledku protipandemických opatření.

Celkový objem jednorázových a pravidelných investic se tak od června loňského roku do května letošního roku meziročně zvýšil o 33 %. Zároveň ve stejném období vzrostla i výše pravidelné měsíční částky, kterou klienti investují, a to o 200 Kč na 2 826 Kč v květnu letošního roku. Celková výše majetku, kterou Česká spořitelna klientům spravuje, dosáhla na konci května hodnoty 224,1 miliardy korun. 

“Když na začátku letošního roku došlo ke zrušení superhrubé mzdy, identifikovali jsme u našich klientů finanční rezervy ve výši okolo 119 miliard korun. Vzhledem k tomu, že hlavním posláním České spořitelny je vést naše klienty k prosperitě, nabídli jsme jim, na základě detailní znalosti jejich potřeb, optimální nabídku na zhodnocení jejich rezerv. Jsem moc rád, že v dnešní době klienti myslí nejen na to mít dostatečnou rezervu na pokrytí nenadálých výdajů, ale rovněž na to, jak zhodnotit peníze, které momentálně ihned nepotřebují,” říká Roman Choc, šéf tribu Wealth Management. 

Nejúspěšnějším měsícem za poslední rok byl z pohledu jednorázových investic zatím duben 2021, kdy se klienti rozhodli zainvestovat finanční prostředky v celkovém objemu přes 4,8 miliardy korun. V případě pravidelných investic vzrostl objem v květnu na rekordní hodnotu 685,7 milionu korun. 

“Jsem rád, že si lidé stále více uvědomují důležitost myslet na zadní vrátka a své finanční prostředky zhodnocují v našich investičních řešeních, ať už jde o smíšené podílové fondy, akcie či nemovitostní fondy. Loni s námi začalo investovat přes 50 tisíc nových klientů a věřím, že podobný počet klientů oslovíme i v letošním roce,” říká Roman Choc, šéf tribu Wealth Management. 

Zdroj informací

Česká spořitelna, a.s. a NejBusiness.cz

Datum

7. července 2021

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Doporučujeme



Facebook

Page generated in 1.4242 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál