Axis uvádí všestranný kamerový „kvádřík“ se špičkovými funkcemi a 21x optickým zoomem

Axis uvádí všestranný kamerový „kvádřík“ se špičkovými funkcemi a 21x optickým zoomem

Nový model AXIS Q1715 je tzv. block kamera, uzpůsobená svým designem ke všestrannému použití s různými úchyty, kryty a pouzdry. Nabízí ultimátní výkon zvlášť při dohledu na větší vzdálenosti – i díky 21násobnému optickému zoomu a analytice na bázi umělé inteligence.

Společnosti Axis Communiations uvádí na trh v České republice ultimátní block kameru AXIS Q1715, která nabízí HDTV rozlišení 1080p při 60 snímcích za sekundu a 21násobný optický zoom k zachycení skvělých detailů na velké vzdálenosti. Díky procesorové jednotce hlubokého učení (DLPU) je možné používat přímo v kameře aplikace založené na umělé inteligenci. K rozpoznávání a analýze záznamu nebo živého obrazu pak lze využít aplikace třetích stran od většiny dodavatelů na trhu, ať už jde o software instalovaný na serverech nebo přímo v kameře.

Předinstalované analytické aplikace

Přímo v kameře jsou zdarma dvě předinstalované aplikace. AXIS Live Privacy Shield zajistí pokročilé dynamické maskování scény v reálném čase a ochranu soukromí lidí při monitorování videa v interiéru i exteriéru. Aplikace AXIS Object Analytics pak umožňuje vysoce diferencovanou klasifikaci objektů (rozlišování lidí a vozidel, včetně jejich typů, například osobních vozů, autobusů, nákladních aut, motocyklů či kol). Obě tyto aplikace tak můžou být snadným zdrojem analytických metadat založených na hlubokém učení, nebo sloužit ke spolehlivé pokročilé detekci s menším počtem falešných poplachů.

Všestranné použití díky block designu

K mnohostrannosti této kamery přispívá také široké spektrum montážních doplňků, včetně krytů a pouzder, díky nimž se kamera AXIS Q1715 přizpůsobí každému prostředí. Její součástí je také sériový port k ovládání polohovací jednotky AXIS T99A10 nebo motorů na otáčení a naklápění. Díky rozhraní I2C je pak možné ovládat infračervený přísvit při montáži do volitelného pouzdra AXIS TQ1809-LE. S pomocí HDMI a HD-SDI výstupů lze zobrazovat živé video přímo na monitoru.

AXIS Q1715 disponuje i technologií širokého dynamického rozsahu s parametry pro forenzní expertízu označovanou jako WDR – Forensic Capture a díky Lightfinder 2.0 dokáže i při špatném osvětlení poskytovat barevný obraz vynikající kvality. Kromě výše uvedeného disponuje nová kamera kompresní technologií Axis Zipstream pro kodeky H.264 a H.265, která významně redukuje datový tok a nároky na úložiště, aniž by musela dělat kompromis v obrazové kvalitě.

Vestavěné funkce kybernetické bezpečnosti zabraňují neoprávněnému přístupu a chrání systém. Samozřejmostí jsou funkce, jako je podepsaný firmware a mechanismus Secure Boot, díky nimž má uživatel záruku, že je nainstalovaný pouze autorizovaný firmware a kamera je chráněna.

Kameru lze napájet stejnosměrným proudem nebo prostřednictvím PoE vstupu, takže i v případě výpadku proudu má kamera k dispozici redundantní napájení. Hlídané vstupy navíc v případě přerušení spojení odešlou upozornění.

Mezi klíčové vlastnosti kamery AXIS Q1715 patří:

• 1080p při 60 snímcích za sekundu s 21x zoomem,
• výkonná umělá inteligence s hlubokým učením,
• integrována klasifikace objektů s AXIS Object Analytics,
• AXIS Live Privacy Shield pro pokročilé maskování,
• Lightfinder 2.0, Forensic WDR,
• Zipstream podporující kodeky H.264 a H.265,
• bohaté příslušenství (kryty a pouzdra),
• výstup HDMI a HD-SDI.

Nová kamera AXIS Q1715 je v České republice v únoru 2022 k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za doporučenou koncovou cenu 29 000 Kč.

Zdroj informací

Axis Communications a eRecenze.eu

Datum

10. února 2022

Fotogalerie

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Doporučujeme



Facebook

Page generated in 1.4603 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál