Zájem klientů mBank o platby nositelnými zařízeními stoupá

Zájem klientů mBank o platby nositelnými zařízeními stoupá

Počet klientů mBank, kteří provádějí transakce prostřednictvím nositelných zařízení, se během roku 2021 zvýšil o 50 %. Podíl těch, kteří platí pomocí mobilního telefonu, vzrostl o 25 % a množství klientů platících pouze klasickou plastovou kartou se dokonce o 9 % snížilo. Vyplynulo to z dat digitální banky mBank, která jako jedna z prvních v Česku ve spolupráci se společností Mastercard svým klientům nedávno umožnila využívat službu Xiaomi Pay pomocí náramku Mi Smart Band 6 NFC. Filozofií mBank je totiž naplňovat potřeby svých klientů a být v bankovních inovacích vždy o krok napřed. Data potvrzují, že právě platby nositelnou elektronikou jsou mezi klienty momentálním trendem.

Od listopadu minulého roku mohou klienti mBank platit už i prostřednictvím Xiaomi Pay. Stačí jim k tomu náramek Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC, který je mezi klienty oblíbený díky jeho chytrým funkcím, jako je například monitorování sportovních aktivit, spánku či celkového zdraví, a také pro jeho cenovou dostupnost. Do portfolia dlouhodobě fungujících moderních platebních služeb Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay tak klientům přibyla další alternativa, jak platbu uskutečnit pohodlně, rychle, jednoduše a bezpečně. Právě to jsou totiž atributy, které klienti při platbách nositelnými zařízeními nejvíce oceňují.

„Nejvyšší podíl klientů mBank, kteří k platbám využívají nositelná zařízení, je ve věkové kategorii 27 až 36 let s bydlištěm v Praze, kde se toto číslo blíží 7 %. Celkově ve využívání tohoto typu plateb převažují muži nad ženami, a to v poměru 60:40. Zajímavostí je, že ve skupině 19 až 26 let je poměr mužů a žen téměř vyrovnaný, s přibývajícím věkem se ale výrazně mění ve prospěch mužů. Ve věkové kategorii 57 až 66 let je to již 67:33,“ upřesňuje Michal Staněk, produktový manažer platebních karet mBank.

Kde klienti mBank nositelnými zařízeními nakupují nejčastěji?

Rozdíl v platbách plastovou kartou a nositelnou elektronikou u nejčastěji zastoupených obchodníků je vidět zejména ve dvou kategoriích. Porovnání dvaceti nejzastoupenějších obchodníků ukázalo, že při platbách hodinkami nebo náramky se na prvních příčkách objevují hobby markety a čerpací stanice. To je možné vysvětlit převahou uživatelů – mužů, kteří právě tyto obchody navštěvují ve vyšší míře.

V případě plastové karty klienti mBank utratí v průměru částku 531 Kč, zatímco se Xiaomi Pay aktuálně realizují platbu ve výši přibližně 364 Kč. „V porovnání s jinými druhy plateb je průměrná částka utracená nositelnou elektronikou nižší. Z toho vyplývá, že klienti tento způsob platby využívají častěji pro platbu nižších sum, v jejichž případě některé konzervativnější skupiny stále volí spíše hotovost,“ dodává Michal Staněk.

mBank je moderní digitální banka, která podporuje inovativní přístupy i technologie a svým klientům se snaží přinášet ta nejjednodušší řešení. I to je jeden z důvodů, proč se drží na prvních příčkách v zavádění nových technologických vychytávek, jako jsou například platby mobilem či nositelnou elektronikou.

Zdroj informací

mBank a eRecenze.eu

Datum

15. února 2022

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Doporučujeme



Facebook

Page generated in 1.2326 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál