Nový Peugeot 308, Women’s World Car of the Year 2022 v kategorii městských vozů

Nový Peugeot 308, Women’s World Car of the Year 2022 v kategorii městských vozů

Dokonalost a vášeň: právě to přesvědčilo členky celosvětové poroty soutěže Women’s World Car of the Year, které udělily vozu nový Peugeot 308 ocenění Městský vůz roku. Podle 56 porotkyň ze 40 zemí a 5 kontinentů, které vybírají cenu WWCOTY, nový model Peugeot dokonale ztělesňuje „dokonalost z hlediska bezpečnosti, řízení, technologie, designu, ekologické účinnosti a poměru ceny a výkonu“. Porota ve dvanáctém ročníku soutěže posuzovala 65 vozů, které byly uvedeny na trh od 1. ledna do 31. prosince 2021.

Linda Jackson, generální ředitelka značky Peugeot, prohlásila: „Skutečnost, že nový Peugeot 308 byl vyhlášen nejlepším městským vozem roku 2022 porotou složenou výhradně z žen z velmi vzdálených a kulturně odlišných zemí, dokazuje správnost strategických rozhodnutí značky Peugeot. Vůz Peugeot 308 je díky svému jedinečnému vzhledu, vynikajícím technologiím, emocím, které vzbuzuje při jízdě, a nabídce jak plug-in hybridních, tak spalovacích motorů ideální volbou pro zákazníky ze všech koutů světa.“

Po určení vítězných modelů v šesti samostatných kategoriích (městský vůz, rodinné SUV, rodinný vůz, velké SUV, sportovní vůz a vůz s pohonem 4×4) zvolí 56 členek poroty začátkem března finální Women’s World Car of the Year (Světové auto roku pro ženy). Výsledek jejich hlasování bude oznámen 8. března 2022, na Mezinárodní den žen.

Peugeot 308 byl představen ve dvou verzích karoserie: pětidveřový hatchback a SW. Modelová řada 308 je navržena tak, aby byla vysoce efektivní. Vozy mohou být poháněny buď benzinovým (110 a 130 k) či naftovým (130 k) motorem s nízkými emisemi, nebo plug-in hybridním motorem (180 a 225 k). V příštím roce budou na trh uvedeny také čistě elektrické modely.

Vnější design vozu Peugeot 308 je sice přitažlivý, ale přesvědčí vás zejména jeho interiér, a to díky velké péči, která byla věnována jeho kvalitě, digitálním rozhraním nejnovější generace a jedinečné ergonomii systému Peugeot i-Cockpit, jehož hlavním prvkem je kompaktní volant nabízející intuitivnější zážitek z jízdy.

V roce 2021 si značka připsala dvojí vítězství, a to díky modelům Peugeot 2008 (kategorie městských SUV) a Peugeot 208 (kategorie městských vozů). Nový Peugeot 308 je třetím vozem značky, který zvítězil v kategorii ankety WWCOTY během pouhých dvou let.

Zdroj informací

P Automobil Import, s.r.o. a eRecenze.eu

Datum

16. února 2022

Fotogalerie

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Doporučujeme



Facebook

Page generated in 1.3482 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál